Hyvät merkit

Sairaan lapsen yleistilan arviointi on erittäin tärkeää. Lapsi, joka leikkii, katsoo televisiota tai kuuntelee musiikkia, on hyvin harvoin vakavasti sairas.

Jos lapsen huomio voidaan kiinnittää lukemalla ääneen tai leikkimällä tämän kanssa, on tämä myös hyvä merkki. Sanotaan, että lapsen yleistila on hyvä, jos tämä - kuten edellä on kuvattu - haluaa leikkiä, juoda, ja kun lapsen huomio voidaan kiinnittää johonkin, vaikkei hän olisikaan niin tarkkaavainen kuin ollessaan täysin terve.

Sairas lapsi on tavallisesti heikko, valittava, levoton ja itkuinen. Pienet lapset saattavat valittaa, että vatsaan sattuu ja he voivat myös oksentaa, vaikkei kysymyksessä olisikaan vatsatauti. Suuremmat lapset valittavat usein päänsärkyä eivätkä halua syödä tai leikkiä.

Kuume on merkki siitä, että lapsi on saanut jonkin tartunnan. Kuume ei kerro mitään siitä, kuinka sairas lapsi on, mutta se on tärkeää ja hyödyllistä tietoa.

Lapset eivät tavallisesti halua syödä ollessaan sairaita. Sillä ei ole kovin suurta merkitystä, kunhan lapsi vain juo. Jos lapsella on kuumetta, on erittäin tärkeää, että hän juo. Useita kertoja päivässä tapahtuva virtsaaminen on hyvä merkki, koska se merkitsee, että lapsi saa riittävästi juotavaa.